Stevns Klint Besøgscenter

C.C. Brun har vundet licitationen om opførelse af Stevns Klint Besøgscenter.

Besøgscenteret skal opføres i det nuværende Boesdal Kalkbrud på Stevns, og vil være på ca. 1600 m2.

Besøgscentret får en fantastisk placering tæt på klinten i det tidligere kalkbrud i Boesdal, som indtil 1978 fungerede som et aktivt kalkbrud.

Besøgscentret placeres nedgravet i den nordøstlige ende af Boesdal Kalkbrud. Uden for besøgscentret kommer der til at gå en sti, som forbinder ankomstområde, 'UNESCO-væggen' med alle lagene i klinten samt kystlinjen, hvor klinten toner frem og ikke mindst besøgscentret.

Bygherre Fonden Stevns Klint Besøgscenter vil skabe et besøgscenter af meget høj arkitektonisk kvalitet, som skal danne rammen for en uforglemmelig oplevelse af klinten og historien om den globale katastrofe og starten på det liv, vi kender i dag.

Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50% af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne.

Bygherre
Fonden Stevns Klint Besøgscenter

Totalrådgiver
Praksis Arkitekter Aps

Ingeniør
Henry Jensen A/S

Entrepriseform
Hovedentreprise

Entreprisesum
kr. 47.500.000,-

Byggeperiode
15. marts 2021 - 20. maj 2022

Andre referencer

  • Park & Vej – ny værkstedsbygning Opførelse af ny værkstedsbygning for Næstved Kommune, Park & Vej Opgaven omfattede nedrivning af eksisterende bygning. Den nye bygning er…
  • Røde Kors Frivillighus For Røde Kors  som bygherre har CCBrun udført en spændende byggeopgave, en tilbygning kaldet ”Frivillighus”. Frivillighuset er opført med støtte fra…

NYT PROJEKT?

Vi har altid tid og lyst til at høre om dit næste projekt.

Jens Christian Molter
Direktør
Mobil 20 49 95 65
E-mail jcm@ccbrun.dk